divendres, 1 de febrer de 2008

És Obama Zapatero


Vaig ser una d’aquelles persones que va creure que Zapatero seria un president del Govern espanyol que entendria el nostre país, i que amb ell com a president del Govern es podria establir una nova relació amb l’Estat espanyol. Però, també que tiraria endavant un nou estil de fer política i que no es deixaria portar per la política espanyola, és a dir per la polarització. La música de Zapatero ens agradava. Però, què vull dir amb Obama és Zapatero? La música d’Obama ens agrada a tots, però no serà que ens deixem emportar per una persona jove, que diu que vol canviar el sistema, quan ha format part del sistema durant molt anys igual que Zapatero? La veritat, no sé què pensar: votar Clinton diuen que és tornar al passat i votar Obama és votar futur. Diuen que Zapatero és un líder que no mana, és a dir que quan ha de prendre decisions ha de fer cas a molta gent, potser que Obama sigui el mateix. Quin futur i quin passat ens espera? Està clar quina serà la meva opció a les properes eleccions espanyoles, però seguiré amb molta atenció les eleccions als Estats Units, perquè encara que no pugui vull tenir clar a qui votaria.

dilluns, 28 de gener de 2008

Què fem els regidors de l’oposició

Fa dies que tinc la necessitat d’explicar la tasca que realitzem a l’Ajuntament la Isabel i jo. Us en faré un breu resum: cada regidor d’esquerra a l’Ajuntament som membres de tres comissions informatives. En aquestes comissions informatives, es fa seguiment del funcionament de les regidories, normalment es reuneixen cada quinze dies, per tant, això fa un total de cinc reunions com a mínim, pel que fa a mi; més el Ple de l’Ajuntament que se celebra una vegada al mes. Aquestes podríem dir que són les reunions fixes, però després, a més a més, tenim les reunions que es fan entre els grups, amb les entitats, amb les associacions, i d’altres. En totes aquestes reunions es fa seguiment de l’acció de govern i, per tant, ens hem de mirar i estudiar els expedients i les diferents resolucions que s’aproven. D’altra banda, també ens hem de preparar les intervencions dels plens i les propostes que Esquerra presenta. Per la Isabel i per mi és molt important també participar en les diferents activitats que es fan a la ciutat, entre d’altres coses, perquè a moltes ja hi participàvem abans de ser regidors, i en d’altres hi hem de participar com a responsables polítics de la nostra ciutat. També tenim les reunions del nostre partit i les trobades que ens agrada fer amb entitats de la ciutat. Tenia la necessitat de fer-vos aquest breu resum. Potser no us importa gaire, però crec que és molt important que la ciutadania conegui una mica la tasca que fem els regidors de l’oposició. Per cert, la Isabel i jo tenim, a part, les nostres feines.

Bons propòsits de final de gener

A partir d’ara intentaré ser molt més constant en els post. La veritat és que és molt complicat per diferents motius, però, intentaré penjar un post els dilluns i un altre, els divendres, i potser alguna sorpresa més.