divendres, 7 de setembre del 2007

Models de ciutat


Aquest estiu he tornat a pujar a Astúries, la veritat és que aquest Principat cada vegada m’agrada més, suposo que en gran part deu ser per la companyia -és la millor amb qui hi podria anar-, o potser la gent amb qui comparteixo aquest moment d’esbarjo.
La veritat, però, és que aquest segon estiu m’ha servit per a conèixer molt millor Gijón. Però, entrem en matèria, per a conèixer una ciutat el punt bàsic és tenir un bon guia i jo, aquest estiu, he comptat amb un guia excel·lent. Gijón és una ciutat que no admet cap comparació amb Granollers, ja no només per la seva grandària (277.887 habitants) o que el seu terme municipal és molt més gran que el de Granollers, entre moltes d’altres coses. Una de les coses que tenim en comú és que aquesta ciutat també ha pensat un centre comercial per a vianants com Granollers. La ciutat està tenint un creixement de població molt gran, però aquest creixement de població es fa acompanyat d'equipaments. Avui m’agradaria parlar dels equipaments esportius, que això potser sí que mereix una comparació. Actualment, compta amb tot un seguit d'instal·lacions esportives –que, la veritat, a mi em fan molta enveja-; n’enumeraré unes quantes: sis instal·lacions amb piscines -algunes amb més d'una piscina-, nous pavellons, dos centres d’esquaix, tres centre per practicar pàdel, dos de tennis, tres circuits de fúting. Entre d’altres que potser no admeten cap comparació amb Granollers com poden ser un hipòdrom municipal i dos camps de golf també municipals. Per cert, el que està fent Gijón és construir instal·lacions esportives compactes amb diferents serveis. Un model que sembla que a la nostra ciutat no està gaire de moda. Les comparacions són odioses, però potser ha arribat el moment que la nostra ciutat comenci a tenir instal·lacions esportives a tots els barris, i no em refereixo als camps de futbol, sinó que per anar a la piscina no s’hagi de fer el trajecte d'una punta a l’altra de la ciutat, ni per jugar a tennis... us imagineu poder anar a la piscina al barri de l’Hostal? o poder jugar a pàdel en una pista municipal i a preus populars? o que la nostra ciutat tornés a tenir pistes d’esquaix?

2 comentaris:

DOLORS ha dit...

Óscar, benvingut al món blocaire!
Pel teu comentari s´entreveu que has passat un bon estiu i amb bona companyia.M'alegra que la teva expressió escrita denoti felicitat,però com no podia ser d' altra manera també reivindicació envers el teu entorn.Endavant en tot!

Anònim ha dit...

Segurament Gijón i Granollers, no es poden comparar gaire. Però es poden comparar menys si se t'escapa una xifra de la població de Gijón, ja que no són més de 2 milions, perquè llavors la podríem comparar amb Barcelona. Només és una petita observació que m'ha fet gràcia, no t'ho prenguis malament, jeje.

És interessant el teu blog.

David.