dijous, 29 de novembre del 2012

Un any de mentides i retallades



Fa un any de la victòria del PP. Un any ple de mentides i d’un greu retrocés dels drets que tenim com a ciutadans en tots els àmbits. El PP va arribar al govern amb una majoria electoral aconseguida gracies a una gran mentida: el seu programa electoral. Un programa que no contemplava cap de les polítiques de retallades de drets que està aplicant a la classe treballadora d’aquest país.  
La seva primera gran decisió va ser impulsar una reforma laboral que ha provocat l’acomiadament massiu de treballadors, des de la seva entrada al govern l’atur a l’estat espanyol ha augmentat en 600.000 persones i els expedients de regulació han augmentat un 80% , però no només això, si no que ha provocat l’augment de la precarietat laboral de la poca contractació que es realitza a l’estat espanyol, la majoria és temporal, el treballadors fixes són una espècie en caça i captura per part del PP. Però també ha fet un greu atac a tots els treballadors públics els hi ha congelat el sou i els ha utilitzat de banc suprimint la seva paga de Nadal, una mesura que no només perjudicarà als treballadors públics sinó que també perjudicarà el consum i, per tant, l’economia del país encara caurà mes en aquest forat negre de la crisi econòmica.
Un altre gran incompliment del seu programa electoral és la pujada de impostos que ens ha fet a la classe treballadora d’aquest país. No nomes incompleix el seu programa sinó el seu propi discurs de investidura en el qual va dir que no pujaria els impostos, doncs una altre mentida:  ha pujat l’IRPF, l’IBI , l’IVA i al setembre va pujar una miqueta l’impost de societats. Totes les seves pujades han tornat a perjudicar a la classe treballadora. Però no només ha pujat els impostos sinó que també ha posat en marxa les taxes judicials, unes taxes que serviran perquè  els més desafavorits no denunciïn l’esclafament dels seus drets ja que hauran que pagar unes taxes a les quals no podran fer front. Un petit exemple: per presentar un denuncia laboral un treballador haurà de pagar 200 euros, unes taxes que s’han posat en marxa en el moment en que la crisi és més greu.
Un govern que ha fet la retallada més brutal que es recorda en els pressupostos de investigació i desenvolupament, que ha retallat en sanitat i educació, una decisió que ens perjudicarà no nomes ara sinó en el futur. Un govern que vol legislar per reduir el dret de manifestació de les persones, que vol retallar la llei de l’avortament, que vol que tots paguem els deutes de la banca dels seus companys de partit.
Un any de mentides i de no escoltar el que diu la gent amb els centenars de mobilitzacions i les dues grans vagues generals. Un any que ha provocat l’augment de la pobresa a la nostra societat i que cada vegada més famílies estiguin en risc de exclusió social.  Un govern que ha enganyat a la gent que el va votar i que ha perdut tota la seva legitimitat democràtica. Sr. Rajoy per què té por de preguntar als ciutadans si estem a favor o contra les seves politiques de retallades? Té por de la democràcia?